HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitHokksund.no Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Stor stemning under Jul i Gamle-Hokksund

Det var stor stemning og mye folk under første dag av Jul i Gamle-Hokksund. Samtlige butikker og serveringssteder var åpne denne dagen og i tillegg var Arbeidern full av salgsboder.


Det gikk en stri strøm av folk fra Nøstetangen Glass og museumet på den ene av «kunstaksen» i Gamle-Hokksund til Falckegården på den motsatte siden. Store og små i hopetall hadde tatt turen i det fine været for å handle og kose seg. For de minste var julenissen og kjøring med hest og kjerre noen høydepunkter sammen med teaterstykket om Snekker Andersen og Julenissen.

Jul i Gamle-Hokksund fortsetter søndag mellom klokken 12.00 og 16.00. For alle som ikke rakk innom i dag, er det da mulighet til å oppleve en god gammeldags julestemning. Mange sammenligner Gamle-Hokksund med Skomakergata fra Barne-TV, og slik kan nok føles mange ganger.

Her er noen bilder fra dagens arrangement.Fra forestillingen om Snekker Andersen og Julenissen inne på Arbeidern. Søndag blir det trolig to forstillinger.Julenissen delte ut «bli snill kaker» til alle barna som var med på forestillingen.Ikke alle var like sikre på om de skulle ta imot noe godteri fra nissen, men det ble en kjærlighet til slutt.Hest og kjerre er like populært som alltid og denne hesten gikk fram og tilbake i gata hele dagen, men noen innlagte matstopp.Nissen kan være skummel selv for de litt større ungene.Det var et yrende folkeliv i Gamle-Hokksund det meste av dagen. I morgen er det igjen åpent mellom 12.00 og 16.00.Inne på Cecil's Café var det full fart det meste av dagen og folk fikk slappet litt av med kaffe og mat.Store små i gata foran den gamle Tingstua da kafeen var åpen sammen med kunstnerverkstedene.Nostalgibua kalte disse jentene tilbudet sitt. Blomsterpotter og mye annet var laget av brukte og resirkulerte gjenstander. Her er (forfra) Tonje Wendelborg og Rita Dahlmann bak disken, mens Øydis og Lasse vurderer om de skal handle.Camilla Skogmo og Stian Knutsen tok bilder av store og små i sitt «studio» inne på Arbeidern. Her var det mulig å få en egen CD med hjem med bilder som hos «fotografen» for en rimelig penge.Søstrene Trine Eiternes (t.v.) og Heidi Hægmåtte gi seg med blomsterbutikken i Gamle-Hokksund, men denne helgen selger de unna det som var igjen etter at butikken ble lagt ned litt tidligere i høst.Snorre Kaspersen Laugerud så sitt snitt til å tjene noen kroner på sin store lidenskap - trompeten. Han stilte seg opp foran Tingstua og spilte julesanger til stor glede for de forbipasserende. Og det ble en pen slump penger ut av dette.


 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
August 2020
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre Eiker

Aktivitetskalender
for Øvre Eiker

Visitvestfossen.no

Visitmjondalen.no


Blomsterparlamentet

Reiselivsbrosjyre for DrammensregionenTuristbrosjyre for Øvre Eiker kommune 2014 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord

 

(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no